Вшанували полеглих під Крутами



Пам'ять героїв вшанували на місці бою під Крутами на території меморіального комплексу «Пам'яті Героїв Крут» біля села Пам'ятне Крутівської сільської територіальної громади.


29 січня на мітингу, присвяченому 104-й річниці бою, у виступах промовців йшлося як про зовнішнього, так і про внутрішнього ворога, а також необхідність консолідувати зусилля нації задля опору загрозам з боку північного сусіда. Як повідомив представник Українського інституту національної пам’яті в Чернігівській області Сергій Бутко, лейтмотивом виступів і представників органів державної влади, і політичних діячів були слова про необхідність консолідації задля опору зовнішньому ворогу, як і понад 100 років тому. Окрім того, промовці згадували не менш підступних внутрішніх ворогів, як то корупція, байдужість і відстороненість багатьох людей.
На офіційному мітингу біля пам’ятника Героям Крут виступали голова Чернігівської ОДА В’ячеслав Чаус, заступник голови Інституту національної пам’яті Володимир Тиліщак, лідер Народного руху України Андрій Корнат, представник Міноборони та інші. Захід проходив за сценарієм, який включав мистецьку патріотичну композицію, покладання квітів до пам’ятника, заупокійну літію, хвилину мовчання, військовий салют і завершився урочистим маршем військовослужбовців та курсантів військових навчальних закладів.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"