Військові з Чернігівщини здобули медалі в США


 

Військовий з Чернігова, 20-річний ветеран Дмитро Терещенко, здобув п'ять золотих медалей на змаганнях Air Force and Marine Corps Trials 2024 (AFMC), що наразі тривають у США. Також 30-річний ветеран із Козельця Руслан Сумін здобув золоту медаль у складі збірної України з волейболу сидячи.

 

Минулого тижня в Лас-Вегасі стартували щорічні змагання для ветеранів та військовослужбовців США, які отримали травми, поранення або захворювання під час військової служби. Цьогоріч організатори запросили долучитися до цих змагань і українську команду. До складу української збірної увійшли 30 учасників – ветеранів та військовослужбовців, які змагаються в 11 адаптивних видах спорту.

Взагалі United States Air Force and Marine Corp Trials 2024 – це змагання ветеранів та військових Повітряних сил і морської піхоти США, які є відбірковим етапом для участі у найбільшому американському турнірі з адаптивних видів спорту для військових з пораненнями і травмами Warrior Games.

В українській команді – двоє ветеранів з Чернігівщини: Дмитро Терещенко та Руслан Сумін, які вже показали гарні результати.

Військовослужбовець Дмитро Терещенко з Чернігова здобув Україні 5 золотих медалей на змаганнях Air Force and Marine Corps Trials 2024. Хлопець здобув перемогу особисто в чотирьох змаганнях: у плаванні на 50 метрів вільним стилем, 100 метрів вільним стилем, 50 метрів на спині, 50 метрів брасом. П'яту золоту нагороду він виборов у складі команди в естафеті, де разом з Дмитром брали участь Олександр Недашковський, Іван Халупа та Артем Кайдан. Золоті нагороди 20-річний чернігівський воїн здобув у плаванні на 50 м вільним стилем, 100 м вільним стилем, 50 м на спині, 50 метрів брасом, а також естафеті.

Також «золото» у складі збірної України з волейболу сидячи виборов і 30-річний ветеран із Козельця Руслан Сумін.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"