Сумна статистика ДТП області



Серед основних причин ДТП на Чернігівщині – перевищення безпечної швидкості.

 

За інформацією Управління превентивної діяльності обласної поліції, у січні 2024 року загалом зареєстровано 224 дорожньо-транспортні пригоди, у яких постраждали 54 людини (з них 9 дітей) та 6 осіб загинули. Найчастіше причинами аварій є: перевищення безпечної швидкості руху (41%); порушення правил маневрування – (20%), керування транспортним засобом у нетверезому стані (17%).
За розподілом по днях тижня найбільш аварійним виявився понеділок: на нього припадає 19% від загальної кількості ДТП. Найбільше автопригод з постраждалими за вказаний період зареєстровано у середу та суботу. Поширеними видами автопригод залишаються: зіткнення (46%), наїзд на перешкоду (30%), наїзд на транспортний засіб, що стоїть (16%).
Зважаючи на це, поліція закликає водіїв не перевищувати швидкості руху та бути особливо уважними поблизу перехресть, пішохідних переходів та залізничних переїздів. Поліцейські наполегливо рекомендують водіям транспорту бути особливо уважними та обережними. Поліція наголошує на безумовному дотриманні Правил дорожнього руху усіма учасниками – як водіями, так і пішоходами.
Також поліція закликає пішоходів переходити дорогу тільки у встановлених місцях та рекомендує у темний час доби носити на одязі світлоповертальні елементи, які дозволять водіям заздалегідь побачити вас та знизити швидкість.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"