"Сухий" закон і коментантський час



На Чернігівщині знову діятиме повна заборона на продаж алкоголю, а з 3 травня комендантська година триватиме з 22:00 до 05:00 год.

 

На території Чернігівської області з 4 травня заборонена реалізація алкогольних напоїв та речовин, вироблених на спиртовій основі. Відповідне розпорядження № 160 видав 3 травня начальник Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус. Він так прокоментував це рішення: "Ми проаналізували динаміку та характер злочинів за останні два тижні і, ви знаєте, якщо на ваги на одну чашу покласти безпеку мешканців Чернігівщини, а на іншу акциз в місцеві бюджети, я зроблю вибір на користь мешканців Чернігівщини. Тому сьогодні зранку я підписав розпорядження: ми повертаємо заборону на торгівлю алкогольними напоями на території усієї Чернігівської області".
Територіальні громади мають привести свої рішення щодо торгівлі алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі, у відповідність до цього розпорядження. Пом’якшення обмежень, введені розпорядженням від 16 квітня поточного року № 140, скасовуються. Контролюватимуть ситуацію поліцейські області.
Змінено і час комендантської години, яка триватиме тепер з 22:00 до 05:00 год. Відповідне розпорядження № 163 видано 3 травня. Як і раніше, в цей період заборонено перебувати на вулицях та в інших громадських місцях. У випадку крайньої потреби громадянам та працівникам об’єктів критичної інфраструктури необхідно мати при собі документи, що посвідчують особу, чи спеціальну перепустку.
Водночас залишається чинним один із пунктів попереднього документа про комендантську годину, що надає право головам громад змінювати її час. Це можливо за умови погодження з начальником районної військової адміністрації. Контролюють дотримання комендантської години поліцейські та військові.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"