Ще дві нові ОТГ

Минулого тижня позитивний висновок про своє добровільне об’єднання отримали ще дві майбутні територіальні громади. Відтак на Чернігівщині з’явилися Понорницька і Талалаївська ОТГ.

В Понорницьку селищну об’єднану територіальну громаду із центром у селищі Понорниця об’єднуються населені пункти Понорницької селищної ради та Вербівської сільської ради Коропського району.

В Талалаївську сільську об’єднану територіальну громаду з центром у селі Талалаївка виявили бажання об’єднатися Талалаївська, Безуглівська, Великодорізька та Ніжинська сільські ради Ніжинського району.

Відповідні розпорядження, що затверджує висновок про відповідність Конституції та законам України проектів рішень по обох громадах «Про добровільне об’єднання територіальних громад» затвердив в. о. голови ОДА Олександр Мисник.

Сьогодні Чернігівська область – серед лідерів в Україні за темпами створення об’єднаних територіальних громадах. В нашій області вже функціонують 39 ОТГ, а 30 червня ще у шести ОТГ відбудуться перші місцеві вибори. Також чекає на призначення виборів Добрянська селищна ОТГ, яка завершила об’єднання цьогоріч. Триває процедура об’єднання Сухополов’янської та Яблунівської громад.

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"