Російську літературу – на дрони


 

У Чернігові в «Гончаренко центрі» вже місяць збирають російськомовні книжки, які потім здають на макулатуру. Виручені кошти передають на закупівлю дронів для українських військових.

 

Дитячі книги з російською пропагандою, романи, посібники, а також твори Толстого, Пушкіна, Тургєнєва… Все це роками припадало пилом на полицях багатьох чернігівців. Зараз жителі міста мають змогу не лише розвантажити свої домашні бібліотеки від непотрібної російської літератури, але й допомогти нашим військовим.

«Ми їх здамо в макулатуру, по три гривні за кілограм. Отримані кошти відправляємо на закупівлю FPV-дронів для наших військових, – розповідає директор «Гончаренко центру» Олександр Ясенчук. – За місяць, поки триває акція, вже здали на макулатуру півтори тонни книжок. За це отримали близько 4,5 тисячі гривень. Плюс люди ще додатково пожертвували кошти. Тобто десь близько 5,5 тисяч гривень ми назбирали».

Акція продовжується, тому якщо в когось удома завалялися старі російськомовні, радянські підручники й інша література, приносьте їх і долучайтеся до нашої перемоги.

Точка збору книг працює за адресою: м. Чернігів, вул. Шевченка, 9. Приносити книжки можна з понеділка по суботу з 10:00 до 18:00. З будь-яких питань щодо акції можна звертатися за телефоном +38 067 276 17 15.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"