Росіяни тероризують Семенівщину


 

Минулої п’ятниці 22 березня посеред робочого дня по центру міста Семенівка від агресора було три прильоти – два з яких в будівлю міського будинку культури. Крім того, російський дрон атакував цивільну маршрутку, у якій восьмеро місцевих мешканців поверталися з ринку в Семенівці через одне з прикордонних сіл.

 

Частини даху будинку культури Семінівки від удару позакидало на верхівки дерев, знищено другий поверх із гримерками, кабінетами та трудовим архівом, одна людина опинилася в лікарні. За попередньою інформацією начальника обласної військової адміністрації В’ячеслава Чауса, по центру Семенівки били керованими авіабомбами, але голові Семенівської міської ради наслідки більше вказують на ракетний удар. Поліцейські спільно з екстреними службами надали допомогу постраждалим мирним мешканцям. Правоохоронці задокументують пошкодження цивільної інфраструктури та навколишніх будівель, фіксуючи наслідки терору рф проти мирних громадян. Працівники культури ділили будинок з іншими працівникам міськради – сім місяців тому будівлю самої міськради, що через дорогу, частково зруйнували російські шахеди.
Серйозно поранений 22 березня — співробітник міської ради, якому тепер доведеться довго лікуватись. Внаслідок прильотів відділи, які працювали в будівлі, евакуйовують. Від прильотів практично знищений трудовий архів громади. Окрім будинку культури, постраждали і деякі навколишні будинки
Цього ж дня близько 14-ї години до поліції надійшла інформація про те, що у прикордонному Новгород-Сіверському районі ворожий безпілотник атакував маршрутку з мирними людьми. Внаслідок удару російського дрона троє людей зазнали травм – двоє жінок-пасажирок (1979 року народження і 1973 р.н) та чоловік 1975 р.н. Відомо, що восьмеро місцевих мешканців поверталися з ринку в Семенівці через одне з прикордонних сіл. Там цивільну маршрутку атакував російський дрон. Семенівські поліцейські, які спільно з медиками негайно прибули на місце події, евакуювали постраждалих людей до лікарні. Поліцейські Новгород-Сіверського райвідділу задокументували наслідки ворожої атаки на мирне населення прикордоння за фактом удару ворожого дрона по маршрутці. Розслідується кримінальне провадження. Зібрано докази воєнного злочину загарбників.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"