П’ять родин одержали нове житло


 

У Киселівській громаді вручили ключі від індивідуальних модульних будиночків п’ятьом родинам, які втратили житло внаслідок російської агресії.

 

У червні минулого року у Новоселівці нідерландська організація «Open Door Ukraine» (ODU) розпочала пілотний проєкт зі встановлення модульних будинків замість зруйнованих у приватні подвір’я. Не минуло й року, як ключі від нових домівок передали, тим, хто у них житиме.
Ініціативу вдалося реалізувати спільними зусиллями як органів влади і громад, так і міжнародних організацій. Так, команда ODU збудувала каркаси нових будинків з SIP-панелей, натомість благодійний фонд «Леруа Мерлен Солідарність» надав необхідні матеріали для внутрішнього оздоблення та облаштування приміщень. До процесу долучилися Чернігівська РВА, яка допомогла з пошуком джерел фінансування, та Гончарівська селищна рада, кошти якої були спрямовані на будівництво фундаментів під модулі.
— Для нашої організації, для наших донорів дуже важливо, щоб люди могли жити на своїй землі. Наразі ми маємо справу з тим, що більшість будинків Киселівської громади зруйновані вщент, і наша організація разом з «Леруа Мерлен Солідарність» допомагає з отриманням повноцінного житла. Ми бачимо Україну вільною європейською державою, а для кожного українця прагнемо достойних умов життя», – зауважив голова ODU Роберт Серрі.
Голова БФ «Леруа Мерлен Солідарність» Матьйо Арден зауважив, що за кожним наданим будинком, за кожним кроком відбудови житла стоять людські долі: «Допомога людям – безперечний пріоритет для нашої команди. І я знаю, що для команди партнерів також. Це лише початок. Разом ми будемо робити ще більше – заради відбудови України, заради добробуту українців».

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"