Проїзд в області відновлюють


 

Більше місяця на Чернігівщині йшли бої. Частина області була окупована, ворог блокував місто Чернігів. В результаті бойових дій пошкоджено 680 км державних доріг та 22 мости. На початку квітня після звільнення території області дорожнє господарство відновило роботу для забезпечення транспортного зв'язку на Чернігівщині. Наразі дорожники відновили рух на 8 штучних спорудах, збудувавши біля зруйнованих мостів тимчасові переправи. Поступово проводиться прибирання території дорожнього господарства після розмінування та ямковий ремонт покриття.

 

Днями відкрили проїзд через ще одну тимчасову переправу на дорозі Р-69 Київ - Чернігів. Влаштовано насип тимчасової об'їзної дороги. Для пропуску води проведений монтаж труби. З щебенево-піщаної суміші влаштований шар покриття. Це вже друга тимчасова переправа, збудована на цій дорозі, яка з'єднує Чернігівщину з Київщиною.
Також між Черніговом та Меною відремонтований тимчасовий міст. Завершений ремонт тимчасового мосту на автомобільній дорозі Н-27 Чернігів - Мена - Сосниця - Грем'яч, що поєднує Чернігів та Мену. Для проведення робіт було закрито рух транспорту на п'ять днів. За цей час проведений монтаж прогонової будови, облаштовані перекриття та орогодження мосту. Відновлений проїзд дозволить покращити гуманітарну обстановку в районах, забезпечить доставку життєво важливих вантажів для людей та роботу підприємців. Ремонт реалізований у співпраці з місцевою громадою та бізнесом. На автомобільній дорозі Н-27 Чернігів - Мена - Сосниця - Грем'яч вже споруджені два тимчасові об'їзди.
Служба автомобільних доріг у Чернігівській області повідомляє, що з 15:00 30 квітня 2022 року відновлено рух транспорту на автомобільній дорозі Н-28 Чернігів - Городня - Сеньківка через міст в районі с. Політрудня після проведених ремонтних робіт.
З 13:00 30 квітня 2022 року відновлено рух транспорту на автомобільній дорозі Н-27 Чернігів - Мена - Сосниця - Грем'яч через тимчасовий міст в районі с. Снов'янка після проведених ремонтних робіт. Рух буде здійснюватися з обмеженням для вантажного транспорту вагою понад 20 тонн, буде здійснюватися у реверсному режимі.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"