Поліція успішно полює на браконьєрів



Менські поліцейські у другій декаді березня викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні, а днями "прищучили" любителів браконьєрського вилову риби.

 

Під час патрулювання міста Мена, екіпаж групи реагування патрульної поліції зупинив автомобіль «Chevrolet Niva» під керуванням 30-річного місцевого мешканця, який віз ще трьох чоловіків. Під час поверхневого огляду салону автівки поліцейські виявили 4 одиниці гладкоствольної вогнепальної зброї, рюкзаки, один з яких був у крові, рештки вбитої тварини. В багажнику автомобіля правоохоронці також виявили надувні човни та мішок з рибою. Автомобіль, а також речові докази правоохоронці вилучили та направили на проведення експертних досліджень. Поліцейські встановлять суму завданих державі збитків. Досудове розслідування триває. Дізнавач поліції під процесуальним керівництвом Корюківської окружної прокуратури розслідує кримінальне провадження за частиною 1 статті 248 Кримінального кодексу України (незаконне полювання). Санкція статті передбачає штраф від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від ста шістдесяти до двохсот сорока годин, або обмеження волі на строк до трьох років. Тривають слідчі дії. Варто нагадати, що на території Чернігівської області у період дії воєнного стану забороняється полювання, також діє заборона на відвідування лісів населенням.
Також чернігівські поліцейські розслідують кримінальне провадження за фактом браконьєрського вилову риби. Співробітники Чернігівського районного управління поліції разом із колегами з управління авіації та поліції на воді та рибоохоронним патрулем виявили двох громадян, які поблизу села Прохорів ловили рибу забороненими знаряддями — зяберними сітками. Правопорушники встигли наловити риби загальною кількістю близько 130 шт. Своїми діями правопорушники завдали збитків рибному господарству України на понад 216 тисяч гривень. Також у правопорушників поліцейські вилучили металевий човен з двигуном та зяберні сітки. За цим фактом поліція розслідує кримінальне провадження за частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України — незаконне зайняття рибним добувним промислом. Таке правопорушення карається обмеженням або позбавленням волі на строк до трьох років.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"