Оновили систему протипожежного захисту


 

Відтепер учні та вчителі найбільшого в Новгороді-Сіверському закладу освіти – гімназії №1 – у випадку пожежі діятимуть рішуче та без зайвої метушні. Під час найменшого загоряння включиться сигнал «Тривога» і за схемами евакуації діти організовано покинуть приміщення.

 

В обох будівлях гімназії (початкових класів та основній) завершили капітальний ремонт протипожежної системи захисту: встановили протипожежну сигналізацію; оснастили будівлі «тривожною» системою оповіщення про надзвичайну ситуацію; евакуаційні виходи з будівель обладнали спеціальними знаками та пристроями. Систему вже перевірили і випробували.

У разі пожежі своєчасне повідомлення про неї почують і вихователі міських дитсадків. Заклади дошкільної освіти також обладнали сучасними системами попередження пожежі. Автоматизована пожежна сигналізація з мовним оповіщенням зможе вгамувати галасливу юрбу дітлахів, і разом з дорослими за вказівниками вони швидко вийдуть з приміщення, де сталося загоряння.

На встановлення системи чималі кошти для Новгород-Сіверського відділу освіти, молоді та спорту виділили з бюджету громади. Загалом протипожежне устаткування та його монтаж обійшовся Новгород-Сіверській міській раді майже в мільйон гривень.

Тепер ці заклади освіти відповідають правилам пожежної безпеки. Дорослі навчатимуть дітей, як діяти під час евакуації. Вогонь – не жарти! Час від часу нагадуйте про це своїм дітям, аби вони почувалися безпечно і вдома, і в школі, і в дитсадку.

 

Наталія СКЛЯРЕНКО, фото автора

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"