На Козелеччині пожежу гасили з авіцією


 

3 квітня о 12:20 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про пожежу настилу в лісі та сухої трави на полі загальною площею близько 9 га біля с. Євминка Козелецького району.

До гасіння пожежі залучено 63 працівники та 12 одиниць техніки. Також, для гасіння пожежі задіяні 2 літаки АН-32п спеціального авіаційного загону ДСНС України. Станом на 17:30 пожежу локалізовано на загальній площі 10 га, з них 5 га настилу в лісі та 5 га сухої трави. Авіацією ДСНС України здійснено два скиди води. На місці події працювала оперативна група Управління ДСНС України у Чернігівській області.

Пожежа виникла у квадраті 43 в Остерському лісництві. На гасінні лісової  пожежі державною лісовою охороною було задіяно 4 пожежних автомобілі, 1 трактор МТЗ-82 з плугом ПКЛ-70, пожежний модуль та 30 працівників лісництва, від ДСНС  - 63 працівники та 12 одиниць техніки. Крім того для гасіння пожежі було задіяно два літаки АН-32п спеціального авіаційного загону ДСНС України.Також в гасінні пожежі були задіяні 10 представників Козелецької ОТГ та її один пожежний автомобіль і 3 трактори. Причиною виникнення пожежі є безвідповідальне ставлення людей до природи, а саме випалювання сухої трави.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"