Голлівудська ілюмінація… у Семенівці


 

Новорічні свята – дивовижна пора. Все довкола радує око, настрій переповняє передчуття чогось неймовірно казкового. У кожній сім’ї до Нового року готуються завчасно і по-особливому. А от родина Сичів із Семенівки до цьогорічних свят готувалася не один місяць. За допомогою новорічних вогників вони перетворили звичайну сільську хату на найвідвідуваніше місце для місцевих жителів, яке просто переповнює святкова атмосфера. А їхнє подвір’я, мабуть, видно з космосу, бо в окрузі ліхтарів на вулицях небагато. А тут – аж два кілометри дротів із двома тисячами лампочок!

 

Подвір'я, на якому розмістили новорічну ілюмінацію, знаходиться на околиці містечка Семенівка. Зазвичай тут людей, а тим паче – машин не так і багато, але в період різдвяно-новорічних свят все змінюється докорінно. Адже на ілюмінацію, як у голлівудських фільмах, приходить подивитися мало не кожен житель громади.

Протягом усього року майстер з ремонту авто Ігор Сич закуповував гірлянди, а потім приїздив у Семенівку на малу батьківщину зі столиці, де мешкає зараз, щоб скомпонувати, закріпити та розвісити два кілометри гірлянд. До речі, купував усе це за власні кошти протягом декількох місяців. Але грошей не шкодує, і тому, що вийшло, дуже радіє. Бо ж тепер його матір щовечора вмикає всі вогні, і виходить ціла світлова композиція.

У кожного об’єкта – свій колір. Дахи хати, хліва та гаража – у жовтому, паркан – у біло-блакитному, висаджені маленькі туї навколо паркану – рожеві, а з ними контрастує лавочка. По центру – ледь не п'ятиметрова ялинка мерехтить різними кольорами. Та коли підходиш ближче розумієш, що насправді це й не ялинка зовсім, а оптичний обман – складна металева конструкція з невеликою сосною і закріпленими на різних ярусах горщиками з маленькими туями, уся обвішана гірляндами.

«Це зробили для того, щоб не рубати живе дерево, – говорить господиня будинку, мати Ігоря Ірина Сич. – А так потім ці деревця з горщиків висадимо».

Це вже не перший рік, коли Ігор прикрашає батьківський дім і дарує можливість жителям та гостям міста насолодитися такою красою. Це вже стало своєрідною традицією. Та цього року ілюмінація виявилася наймасштабнішою.

У соціальних мережах на адресу родини Сичів не скупляться на похвалу: «Яка краса, супер! Молодці, здоров’я вам величезного!», «Таке повинні побачити всі! І – молодець! Так тримати! Кожен має брати приклад із таких людей, як він!»

І дійсно, робота однієї людини залишила світлі, радісні емоції в серцях багатьох. Сам же Ігор не збирається зупинятися. Вже наступного року планує вигадати нову світлову композицію. Звісно, фотографії не передають усю красу, наживо це зачаровує ще більше. Тому за можливості обов'язково відвідайте цю новорічну казку!

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"