Два життя ціною в одну машину

17 серпня в Чернігові сталася жахлива трагедія: вбили чоловіка та жінку, які відпочивали біля пляжу на Десні. Їхні тіла з вогнепальними пораненнями знайшли працівники поліції, які приїхали на виклик місцевих жителів.

О 20:41 до поліції надійшло повідомлення про те, що по вул. Набережна, неподалік пішохідного мосту, хтось стріляє. Патруль поліції, який прибув на місце виклику, виявив два тіла – жінки та чоловіка – з вогнепальними пораненнями. Обоє загиблих – мешканці Чернігова, чоловіку було 40 років, жінці – 30. Жінці вистрілили у спину та потилицю. Чоловіку – в спину та лобну частину голови. У вбитих  залишились дитина.

Зловмисники, які скоїли страшний злочин, втекли з місця події на автомобілі Chevrolet Lanos, що належав загиблим. Власне, авто і стало причиною вбивства двох людей.

Та не довго їздили вбивці на своєму трофеї, бо в той же вечір їх затримала поліція. Ними виявилися двоє раніше судимих чоловіків. Під час затримання у підозрюваних було вилучено два предмети, схожі на автомати Калашникова, два предмети, схожі на гранати «Ф-1», предмет, схожий на пістолет «ПМ» із глушником.

Наразі в поліції по цій справі відкрито одразу два кримінальних провадження. Одне провадження за частиною 3 статті 289 Кримінального кодексу України – незаконне заволодіння транспортним засобом. Такі дії караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з можливою конфіскацією майна. Друге – провадження за частиною 2 статті 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство. Максимальна санкція – довічне позбавлення волі. Призначена низка експертиз. А поки триває досудове розслідування.

19 серпня в Новозаводському районному суді Чернігова обрали запобіжний захід підозрюваним у скоєнні цього злочину. Рішення судді було категоричне – 60 діб у СІЗО без права внесення застави.

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"