«Сильні України»: чернігівські ветерани здобули медалі


 

Чернігівські спортсмени-ветерани взяли участь у другому етапі другого Всеукраїнського туру змагань з адаптивних видів спорту серед ветеранів «Сильні України», який пройшов на минулих вихідних в Одесі. Захід зібрав понад 150 учасників, які змагалися у чотирьох адаптивних дисциплінах: веслування на тренажері, жим лежачи, аеробайк та ривок гирі.

 

До Одеси поїхали і наші воїни. Команда чернігівських воїнів-ветеранів «Північний форпост» успішно виступила на змаганнях, здобувши у різних видах аж 16 медалей.

«Сильні України» – всеукраїнські спортивні змагання з адаптивних видів спорту серед ветеранів та чинних військовослужбовців, які отримали травми та поранення (видимі та невидимі) під час участі в бойових діях на території України. Змагання вперше відбулися в 2023 році та стали частиною системи спортивно-реабілітаційних заходів для ветеранів війни ГО «Федерація стронгмену України» за підтримки депутатів партії «Слуга Народу» та меценатів. У жовтні 2023 року на міжнародному фестивалі Arnold Classic Europe в Мадриді ветерани, учасники першого всеукраїнського туру змагань, встановили світовий рекорд з адаптивного стронгмену, протягнувши за канат в упорі сидячі 4 вантажівки загальною масою 35 тонн на 20 метрів за 30,69 секунди. Серед учасників були і чернігівці.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"