Борзнянець Василь Ровний

у свої 66 дебютував на чемпіонаті з гирьового спорту


 

Збірна з гирьового спорту Борзнянської територіальної громади «Гетьман» виборола перше загальнокомандне місце серед дорослих на відкритому чемпіонаті міста Чернігова з гирьового спорту. Змагання проходили серед чоловіків і жінок, ветеранів, юнаків, дівчат та спортсменів з інвалідністю. У дитячій категорії борзнянські силачі стали «срібними» призерами. Деякі спортсмени виступали вперше, як-от пенсіонер Василь Ровний.

 

Як повідомили у відділі культури, сім'ї, молоді та спорту Борзнянської міської ради, найстаршому учаснику змагання нещодавно виповнилося 66 років. У такому поважному віці пенсіонер Василь Ровний тільки дебютував на змаганнях.

Спортсмен у віці штовхав 16-кілограмову гирю. За 5 хвилин борзнянець приборкав гирю 80 разів.

«Добре, як для дебютанта, але цей результат не дозволив піднятися на п'єдестал пошани. Тільки 4 місце», – коментує виступ земляка працівник відділу культури Борзнянської міської ради Андрій Донченко.

Результат він пояснює тим, що в борзнянця були сильні конкуренти – друзі по команді Анатолій Пустовойт і Василь Дикий.

Василь Іванович Дикий став срібним призером відкритого чемпіонату міста Чернігова. Він 126 разів підняв 16-кілограмову гирю. Втім, на п'єдесталі пошани він був не один. Третю сходинку посів Анатолій Олексійович Пустовойт. Його результат – 111 підйомів.

У складі «Гетьманів» виступила ще одна дебютантка – Яна Дрозд із Оленівки.

Найсильніша жінка Оленівки та голова Чернігівської обласної федерації гирьового спорту Олег Середа

 

Як повідомив Андрій Донченко, участь жінки збільшила шанси борзнянців вибороти «золото» в командному заліку. У вправі ривок дівчина виконала 81 підйом 16-кілограмової гирі і стала «срібним» призером відкритого чемпіонату міста Чернігова.

Браво, борзнянці!

 

Віталій НАЗАРЕНКО, фото Андрія Донченка

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"