Бобровиччина втратила ще одного Захисника


 

Сержант Ковтяга Анатолій Павлович, 20.01.1974 р. н., стрілець-снайпер, у перший день повномасштабного вторгнення був призваний на військову службу по мобілізації. Під час зачистки позицій поблизу населеного пункту Солодке Волноваського району Донецької області, 14.03.2024 року загинув у результаті обстрілу з боку противника.

 

Анатолій Ковтяга народився 20.01.1974 року в селі Рудьківка Бобровицького району Чернігівської області. Освіту здобував у середній загальноосвітній школі села Рудьківка. У 1993 році закінчив Київський електромеханічний технікум за напрямком електропостачання, отримав спеціальність технік-електромеханік.

З липня 1993 року по листопад 1994 року проходив строкову службу в Збройних Силах України. Пройшов навчання в навчальному центрі, отримав військово-облікову спеціальність. Службу проходив у військових частинах Національної гвардії України та Повітряних Сил ЗСУ на посадах стрільця, заряджаючого, командира відділення, замісника командира взводу зенітних гармат, йому було присвоєно звання мол. сержанта та сержанта.

За спеціальністю працював на посаді електротехніка району тягової підстанції Дарницької дистанції підрозділу Укрзалізниці.

Перед повномасштабним вторгненням російської федерації працював на посаді енергетика ПРАТ «Рудьківське» села Рудьківка.

З початком вторгнення терористичної армії російської федерації на територію України в перших рядах за покликом серця 24 лютого 2022 року став на захист Батьківщини.

З лютого 2022 року брав участь в обороні рідного краю у складі роти охорони першого відділу Ніжинського РТЦК та СП. За наказом Командувача Сухопутних військ восени 2022 року був призначений а посаду стрільця-снайпера 3 механізованої роти 1 механізованого батальйону військової частини А2167 (72-га окрема механізована бригада імені Чорних Запорожців — військове формування механізованих військ Збройних сил України).

Вірний військовій присязі, в бою за нашу Батьківщину виявивши стійкість і мужність під час виконання бойового завдання за призначенням у бою за Україну, її свободу і незалежність, загинув 14.03.2024 року в районі населеного пункту Солодке Волноваського району Донецької області під час зачистки ворожих позицій внаслідок ворожого обстрілу.

У загиблого залишилась родичі: мама - Ковтяга Катерина Миколаївна, 1951 р. н.; батько - Ковтяга Павло Калістратович; 1940 р. н.; дружина - Ковтяга Ольга Петрівна , 1977 р. н.; донька - Ковтяга Марія Анатоліївна, 1997 р. н.; донька - Ковтяга Анастасія Анатоліївна, 2004 р.н.; донька - Ковтяга Анна Анатоліївна, 2013 р.н.; донька - Ковтяга Софія Анатоліївна, 2015 р.н.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"