Незалежність держави вони своїм життям боронять

Демобілізовані 38 бійців вперше зібралися разом у Бобровицькому районному будинку культури, де проходив урочистий вечір з нагоди Державного прапора і Дня незалежності України. Після внесення до зали прапора України і короткої промови виконувача обов’язків голови райдержадміністрації Володимира Ляховенка, всіх відважних захисників вітчизни запросили на святкову сцену. Піднімались вони туди під бурхливі оплески вдячних земляків. Можна сказати, ровесники незалежної України, в пам’яті ще не стерлися уроки історії Вітчизни, імена її борців за незалежну її землю. Чи думали в шкільні роки, що й самим доведеться брати в руки зброю і в боях відстоювати цілісність держави? Довелось!

На святковій сцені вишикувалися звичайні хлопці, аж не віриться, що недавно вони повернулися з земного пекла. Голова Бобровицької районної ради Олександр Шапченко і військовий комісар Андрій Делемень вручили їм нагрудні знаки учасника АТО. Всього в районі здобули право на носіння такого знаку більше як 70 бійців. На жаль, вісім з них уже покояться в могилах – їх пом’янули хвилиною мовчання.

На святкуванні Дня незалежності встановилася традиція – вручати паспорти громадянина України. Дотримана вона й цього року.

Відбувся, як і раніше,  святковий концерт.  Правда, у його програмі було більше, ніж зазвичай, журливих і патріотичних пісень. Їх виконували досвідчені аматори і зовсім юні. З покоління в покоління, через радісні і смутні часи, передається ще одна невід’ємна риса українців – танцювальна. А український гопак відомий в усьому світі.  Показали його і юні бобровичани. Відновився в Бобровиці духовий оркестр, без якого тепер не відбувається жодна урочиста подія.

Ще одна оптимістична нотка була помітна на цьогорічному концерті з нагоди Дня незалежності України: прийшло багато молодих батьків з дітками. Донедавна на вечір головного державного свята приходили здебільшого дорослі, яких на годину раніше відпускали з роботи. Та, видно,  відзначення Дня незалежності поступово набуває сердечного характеру. Отже, суспільство справді стає іншим, навіть всупереч тим негараздам, що творяться в державі?

Розпочався урочистий вечір Гімном України, ним закінчився й святковий концерт, але вже у виконанні учасників художньої самодіяльності і всієї зали.

 

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"