З Днем Перемоги у Другій світовій війні!

А в нинішній перемогу здобудуть наші мужні захисники


 

 Шановні жителі Придесення, побратими і колеги товариства «Земля і воля»!

 

На якомусь черговому збіговиську зі своїми проімперськими посіпаками головний агресор заявляв, що, мовляв, перемогу над німецьким нацизмом і Гітлером росія здобула б і без України.

Ну що на це відказати? Хіба те, що всім відомо: мільйони і мільйони саме українців полягли на всіх фронтах Європи і почали боротьбу з Гітлером з перших днів навали нацистів.

Якби сьогодні жили ще з нами не тільки деякі сивочолі фронтовики, а й вдови визволителів, то вони б твердо відповіли жалюгідному нинішньому верховоду московитів, котрий своєю жорстокістю перевершує навіть фашистів: чи не найбільше в лавах визволителів України і Європи було колишніх трактористів і комбайнерів, косарів і сівачів… Отож із великою скорботою в серці стверджую: та жадана перемога в Другій світовій була переважно в селянській полотняній сорочці, одягнутій перед жорстокими боями під солдатський мундир, а бувало, й під просту сільську куфайку.

Тепер уже їхні онуки і правнуки прийняли естафету «славних прадідів великих», як казав великий Кобзар. Мужньо і стійко. Навіть жертвуючи молодими життями, захищають рідну неньку-Україну від краю до краю. Як не лютує агресор, знищуючи наші міста і села, соціальну інфраструктуру – вистоїмо! Вистоїмо і переборемо! Переборемо і переможемо!

Діди і прадіди сьогоднішніх українських захисників пішли на смертельний бій, щоб захистити рідну землю і жадану ще з козацьких часів волю. Бо такі ми волелюбні. Бо в мужніх серцях «прадідів великих» завжди жевріла надія, що з перемогою прийде і краще життя. Таке, яке вони побачили в Європі. Та «мудрий» Сталін замість кращого життя «віддячив» переможцям таборами і засланнями… Такою пансько-більшовицька ласка була після Перемоги.

У голоді і холоді піднімали з руїн рідні міста і села. Навіть скалічені примножували ратну славу славою трудовою! Та це вже історія. Але вона має чомусь властивість повторюватись…

А щоб цього, не дай Боже, не сталося і в наш час, товариство «Земля і воля», скажу без перебільшення, повсякчас увагою і турботою оточує нинішніх захисників Вітчизни, родини полеглих і їхніх дітей. Бо маємо за що. На трудовому фронті мої колеги і спеціалісти демонструють самовідданість і велику фаховість: у перший рік війни за лічені дні засіяли поля, а в жнива зібрали дорідний урожай. З нього ж – мільйонні відрахування до всіх рівнів бюджетів, одна з найвищих в області заробітна плата, забезпечення комфортабельним житлом, інші соціальні надбання для шкіл, лікарень, будівництво доріг, впорядкування територій...

Ось і перед нинішнім Днем Перемоги нікого не обділено щедрістю «Землі і волі». Мені приємно, що перед Великоднем мали приємну і обопільно корисну зустріч з представниками 119-ї бригади і 163-го батальйону, щоб воєнні підрозділи ЗСУ отримали замовлену допомогу.

Купувало наше господарство й раніше обладнання для військових, передало їм понад два десятки своїх тракторів і автомобілів, іншу техніку. Регулярно надаємо військовим підрозділам продукти харчування. Товариство й надалі усіляко допомагатиме Збройним силам, родинам загиблих та поранених бійців, в яких і напередодні Великодня побували мої заступники, вручили грошову допомогу.

Знаменно, що світле свято Перемоги настає у великодні дні, тим само ніби підтверджуючи святу істину, що тільки смертю смерть здолавши, здобувається безсмертя! Захищаючи Вітчизну від знавіснілої орди, безсмертя здобули вже десятки уродженців Бобровиці та навколишніх сіл і селищ. Зауважу: я – людина далеко не сентиментальна, і літ чимало за плечима, однак не можу стримати сліз, коли і наших трударів привозять в домовині на вічний упокій. Наш колектив скорботно й гідно вшановує пам’ять полеглих воїнів, не залишає їхніх рідних без підтримки й опіки.

Висловлюю теплі слова вдячності нашим берегиням – невтомним помічницям, котрі своєю самовідданою працею підтримують вільний дух незламності наших захисників на вогняних фронтах. Низький уклін вам, невтомні і турботливі. Зі святом Перемоги вас! Бо ви її теж наближаєте. Ми – з України, і нас нікому не зламати.

Щиро вітаю трудовий колектив товариства «Земля і воля», всіх ветеранів праці, дітей війни, онуків і правнуків переможців у Другій світовій війні! Щиро бажаю кожному здоров’я, довголіття, щастя в дітях, онуках і правнуках. Щоб під мирним небом розквітала і багатшала рідна українська земля! І так обов’язково буде! Вірю в це всім своїм зболеним серцем!

 

Леонід ЯКОВИШИН, Герой України, генеральний директор ТОВ «Земля і воля», народний депутат Верховної Ради України першого скликання, публіцист

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"