Власники паїв області торік одержали близько 1,3 млн грн


 

Упродовж 2019 року  власники паїв у Чернігівській  області отримали  1,269 млн. грн оплати за надання в користування своїх земельних ділянок. Середній розмір орендної плати на Чернігівщині становить  1 440,6 грн. за гектар.

 

Загалом сільськогосподарські агроформування Чернігівщини  уклали з власниками земельних часток (паїв) 278 710 договорів оренди земель загальною площею понад 881 тис. гектара.

Найбільше договорів оренди зареєстровано на території Ніжинського   (21 675 договорів  щодо загальної площі земельних ділянок   50,4 тис. га),  Бахмацького (21 263 договори щодо загальної площі земельних ділянок   66,4 тис. га), Борзнянського   (20 921 договір щодо   загальної площі земельних ділянок  68,7 тис. га) районів Чернігівської області.

Довідково:

Відповідно до статті 93 Земельного кодексу України, право оренди земельної ділянки – це засноване на договорі строкове платне володіння й користування земельною ділянкою, необхідною орендареві для провадження підприємницької та іншої діяльності. Земельні ділянки можуть передаватися в оренду громадянам і юридичним особам України, іноземцям та особам без громадянства, іноземним юридичним особам, міжнародним об’єднанням і організаціям, а також іноземним державам.