Віртуальна екскурсія до історичного музею


 

Чернігівський історичний музей імені В.В. Тарновського створив онлайн-екскурсію своїми залами, аби всі охочі могли побачити експозиції, не виходячи з дому. Поки що онлайн можна подивитися три експозиції, а саме «Чернігівщина від давніх часів до початку ХХ ст.», «Чернігівщина у ХХ ст.» і «Чернігів на зрізі століть».

 

Завдяки спеціальним кнопкам управління віртуальний екскурсант має змогу вільно пересуватися залами музею, наближатися до вітрин і роздивлятися всі експонати в деталях. Відвідати таку незвичну екскурсію можна, зайшовши на сайт музею або перейшовши за посиланням, розміщеним на офіційній сторінці установи вмережі Фейсбук.

Директор музею Сергій Лаєвський розповідає, що проєкт існує ще з 2007 року. Тоді до установи звернулися представники Малої академії наук, на сайті якої розмістили розділ «Екскурсії музеями України». Вони запропонували Чернігівському історичному музею долучитися до цієї ініціативи.

«Вони зробили це власним коштом і дозволили нам розмістити експозиції на нашому сайті. Звісно, що за стільки років вони змінилися. Але під час карантину такі екскурсії дуже актуальні, тому ми намагаємося долучити якомога більше людей до діяльності музею», – розповів Сергій Лаєвський. У майбутньому до віртуальних екскурсій планують додати військово-історичну експозицію.

Посилання на віртуальні екскурсії

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"