Відвідали харчопереробні підприємства Ічнянщини та Куликівщини

Фахівці Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації, спільно з представниками місцевих ЗМІ, відвідали з робочим візитом харчопереробні підприємства Ічнянського та Куликівського районів, а саме ТОВ «Ічнянський завод сухого молока та масла», ПрАТ «Куликівське молоко» та СФГ «Колос».

Зазначені підприємства є основними бюджетоутворюючими в Чернігівській області та лідерами місцевої м’ясо-молочної галузі.

ТОВ «Ічнянський завод сухого молока та масла» одне з провідних молокопереробних підприємств Чернігівщини, яке спеціалізується на виробництві молока сухого незбираного та знежиреного, сухих вершків, масла вершкового, цільномолочної та кисломолочної продукції. Потужності заводу дозволяють переробляти 180 тонн молока за добу. Асортимент продукції, що виробляється підприємством, налічує більше 30 найменувань та здатний задовольнити смаки навіть найвибагливіших споживачів, оскільки продукція виробляється з натурального молока без рослинних домішок та зі збереженням усіх смакових якостей, вітамінного і білкового складу та енергетичної цінності.

Молочна продукція ТОВ «Ічнянський завод сухого молока та масла» успішно реалізується не лише на ринку Чернігівської області, а й представлена у найбільших торгівельних мережах України, таких як «Сільпо», «Метро», «Велика кишеня» тощо. Сухе молоко та масло вершкове експортується у близько 30 країн світу.

Протягом останніх років ПАТ «Ічнянський завод сухого молока і масла» здобуло низку почесних нагород: «Золота фортуна», «Вища проба», «Українське найсмачніше», «Регіони України пропонують», «Лідер харчової і переробної промисловості України», «Чернігівська якість», «100 кращих товарів України», «Кращий вітчизняний товар», «Виробник кращих товарів» та «Суспільне визнання».

ПрАТ «Куликівське молоко» – потужне підприємство, у складі якого працюють цехи по виробництву сухого знежиреного молока, масла вершкового, продукції з незбираного молока та кисломолочних продуктів. Додаткове виробництво знаходиться у селі Салтикова Дівиця Куликівського району. Тут виробляються тверді та кисломолочні сири. Загалом асортимент налічує понад 30 видів молочної продукції.

Масло вершкове та цільномолочна продукція реалізується не лише в Чернігівській, а й у сусідніх Полтавській, Київській та інших областях. Сухе знежирене молоко та масло вершкове експортується у Об’єднані Арабські Емірати, Судан, Бангладеш, Алжир тощо.

В минулому році ТМ "Куликівка" увійшла в рейтинг ТОП-100 найкращих брендів України серед малих та середніх підприємств за версією журналу "Фокус". Також підприємство має низку районних, обласних та державних відзнак.

СФГ «Колос», Куликівського району – це сучасне підприємство з розвиненою інфраструктурою, власною сировинною базою та мережею фірмової торгівлі. М’ясні та ковбасні вироби СФГ «Колос» відомі споживачу під торговою маркою «Ратибор ІІ», «Ковбаси від фермера».

В 2010 році, на території ковбасного цеху, була введена в експлуатацію одна з найкращих в області виробнича лабораторія для перевірки якості ковбасних виробів. Контроль за якістю продукції ведеться на всіх етапах виробництва, починаючи з етапу відбору сировини.

Асортимент продукції СФГ «Колос» налічує близько 140 найменувань. Це – варені ковбаси, сирокопчені та сиров'ялені ковбаси, сосиски, сардельки, ковбаси смажені, кров'яні та ліверні, шинки, копчені продукти, напівкопчені та варено-копчені ковбаси, напівфабрикати та інші продукти.

Фермерське господарство є фіналістом Всеукраїнського конкурсу якості продукції – “100 кращих товарів України”.

На сьогоднішній день господарство співпрацює з багатьма фірмами по всій Україні, має власну мережу доставки й фірмові магазини.

Слід відмітити, що окрім виробничої діяльності підприємства області вносять значний внесок у розбудову відповідних громад, надають спонсорську допомогу закладам соціальної сфери, військовим тощо.

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"