У Сосниці «полювали» на пластик

«Челендж» від Корюківської молодіжної організації «Альтернатива» зі збору пластикового і поліетиленового сміття підхопили в Сосницькій об’єднаній територіальній громаді. За п’ять годин  полювання на пластиковий непотріб активісти зібрали його понад 300 тонн і побили рекорд своїх попередників.

10 червня у Сосницькій ОТГ влаштували екоакцію. Сім команд по сім учасників збирали пляшки, пакети та інший непотріб з пластику на території громади.

Перемогла команда з села Чорнотичі, яка назбирала аж 104,3 кг сміття. Друге місце посіла команда «Гімназисти» – 15,6 кг, команда родини Васюків – 30,3 кг. У селі Волинка діяло аж три команди: «Волинка -1» – 32,5 кг, «Волинка - 2» – 32,8 кг, «Волинка - 3» – 38,4 кг. Команда В'юниського «Авокадо» назбирала 56,2 кг.

«Найменше пластику назбирали команди на території Сосниці. Тут є об’єктивна причина, бо у селищі вже тривалий час працюємо над упровадженням роздільного збору сміття і всюди стоять контейнери для пластикових відходів, – пояснює керівник відділу економіки та інвестицій Сосницької ОТГ Андрій Ткач. – Перемогла команда з Чорнотичів, і за це вони поїдуть грати в боулінг в Бреч. Саме там буде озвучена наступна громада, якій ми передамо естафету «полюваннянапластик2019». До речі, всі учасники без винятку отримали солодкі призи від організаторів.»

Сосницька ОТГ прийняла естафету «полюваннянапластик2019» від переможців змагань з Менської громади, де зібрали 242 кг пластикового сміття. Ця екоакція триватиме все літо і та громада, яка назбирає найбільше пластику, отримає особливий приз.

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"