Талалаївська лікарка отримала квартиру

Минулого тижня ключі від нової квартири отримала лікар-педіатр Талалаївської центральної районної лікарні Інна Антоненко. Гроші на купівлю виділила Талалаївська об’єднана територіальна громада.

Сьогодні в районах області існує велика проблема нестачі профільних лікарів, тому громади намагаються заохочувати молодих спеціалістів приїздити на роботу саме до них. Одним із стимулів є надання лікарям службового житла, яке вони мають змогу приватизувати через 10 років. Керівництво Талалаївської ОТГ також вирішило підтримати молодого педіатра і придбати їй службову квартиру.

«Квартиру придбали в новозбудованому чотириповерховому будинку в Талалаївці, – розповідає голова Талалаївської ОТГ Юрій Величко. – З бюджету громади для цього виділили 411 тисяч гривень. Інна Антоненко – молодий спеціаліст, яка працює в нашій районній лікарні не так давно, але ми хочемо, щоб вона залишалася тут. Поки що це буде службова квартира. Приватизувати її лікарка зможе після того, як 10 років пропрацює в лікарні. В майбутньому ми плануємо продовжувати практику з придбання службових квартир для молодих медиків».

Також у Талалаївському районі цьогоріч планують придбати ще дві квартири для сімейних лікарів Центру первинної медико-санітарної допомоги. Але вже на умовах співфінансування: 500 тисяч гривень з районного бюджету, 205 тисяч – з бюджетів сільських рад. Таким чином місцеве керівництво планує заохотити медпрацівників працювати у районі.

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"