Спритники постачали наркоту у СІЗО


 

Викрито організовану злочинну групу, членів якої підозрюють у збуті наркотичних засобів

  

Під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області  за оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України слідчими СУ ГУНП в області викрито організовану групу, члени якої налагодили схему постачання наркотичних засобів, психотропних речовин та сильнодіючих лікарських засобів для збуту в ДУ «Чернігівський слідчий ізолятор».

Як повідомила прес-служба прокуратури області, за версією слідства, з метою отримання незаконного прибутку, п’ятеро осіб, троє з яких утримувалися в СІЗО, упродовж березня-вересня 2019 року здійснювали протиправну діяльність, пов’язану з незаконним збутом наркотичних засобів, психотропних речовин та сильнодіючих лікарських засобів, які під виглядом медичних препаратів передавали в СІЗО.

У ході обшуків за місцем проживання та перебування учасників організованої групи вилучено заздалегідь розфасований метадон у 13 згортках фольги та капсули з-під медичних препаратів, заповнені метадоном та димедролом.

Також, у ході розслідування установлено роль кожного учасника організованої групи, виконання ними обумовленого порядку дій, спрямованого на досягнення спільної злочинної мети.

Наразі організатору угрупування та пособнику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 307, ч. 4 ст. 321 КК України.   

З метою встановлення всіх обставин подій триває проведення слідчих (розшукових) дій.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"