Сотня комп’ютерів для бібліотек



Сільські бібліотеки Чернігівщини отримали 100 комп’ютерів у рамках проекту «Дія. Цифрова освіта»

 

Передача техніки відбулася 20 вересня у Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Володимира Короленка. Першими отримали комп’ютери для 15 сільських бібліотек представники Менської, Сновської, Михайло-Коцюбинської та Кіптівської територіальних громад.

Участь у заході взяли проєктна менеджерка «Дія. Цифрова освіта» Руслана Коренчук, керівниця благодійних проєктів «Favbet Foundation» Маріанна Ковеня та Фазиль Аскеров – голова Правління Асоціації розвитку туризму.
– Наша мета – перетворити бібліотеки на сучасні хаби цифрової освіти. Адже це саме ті заклади, де люди навіть з найвіддаленіших і малонаселених пунктів області можуть реалізувати свою потребу в цифровій освіті, – зазначила Руслана Коренчук.
Важливо, що на реалізацію проєкту не витрачені кошти державного бюджету. Передача комп’ютерів відбулася за сприяння Офісу Президента України, Української бібліотечної асоціації та фонду «Favbet Foundation».
Бібліотеки необхідно осучаснювати, за ними майбутнє. Цей проєкт відкриває рівні можливості та вільний доступ до інформації, незалежно від місця проживання. Найвіддаленіші куточки Чернігівщини повинні бути забезпечені комп’ютерами та  інтернетом.
До речі, Чернігівщина – одинадцята область, яка отримала комп’ютери у рамках програми розвитку цифрової освіти. Загалом бібліотеки України мають отримати 5000 одиниць техніки.
Перелік бібліотек, які отримають комп’ютери, доступний на вебсайті Міністерства цифрової трансформації України за посиланням: https://bit.ly/libraries_digitalization

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"