Рівень освоєння коштів - менше половини


Субвенція на розвиток ОТГ має бути використана до кінця року. Інакше - повернуть до держбюджету.

Як триває освоєння коштів державної субвенції на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад, проаналізували 9 жовтня, під час наради під головуванням виконуючої обов’язки директора Департаменту економічного розвитку Чернігівської ОДА Світлани Полторацької.

Захід відбувся в режимі відеозв’язку. Представники об’єднаних територіальних громад прозвітували про стан реалізації проєктів та орієнтовні дати введення об’єктів у експлуатацію.

Зазначимо, що Мінрегіон погодив області 168 інфраструктурних проєктів ОТГ на загальну суму понад 132,7 мільйона гривень. Наразі на казначейські рахунки надійшло майже 105 мільйонів гривень. Проте рівень їх освоєння – лише 42,7%.

Світлана Полторацька наголосила: керівники об’єднаних територіальних громад повинні вжити вичерпних заходів для максимального використання коштів до кінця року.

Зважаючи на те, що частина коштів субвенції вивільнилася за рахунок економії після проведення тендерних процедур та завершення будівельних робіт, ОТГ мають невідкладно надати пропозиції щодо внесення змін до переліку проєктів, погоджених комісією Мінрегіону. 

Посадовиця акцентувала, що кошти субвенції, не використані до кінця року, будуть повернуті до державного бюджету.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"