Річку Десна зариблено біля Сосниці

Завершено третій етап осіннього зариблення р. Десна. 11 вересня 2019 року в районі переправи біля с. Сосниця у річку вселено останню тону мальків товстолоба та коропа - понад 154 тис. молоді риб.

Всього за рахунок компенсаційних коштів за нанесені збитки рибному господарству України від проведення робіт на землях водного фонду по робочому проекту «Берегоукріплення р. Десна біля с. Велике Устя Сосницького району», водойма поповнилась майже чотирма тонами молоді риб.

Під контролем працівників Чернігівського рибоохоронного патруля, Деснянського басейнового управління водних ресурсів, екоінспекції та Сосцицької громади до річки вселено 80 000 екз. цьоголітки товстолоба та 74 790 екз коропа. Середня вага одного екземпляра становить 25 грамів. Вартість робіт по зарибленню водними біоресурсами склала 275 889 грн. Зарибок закуплений у ПрАТ «Чернігіврибгосп».

Сподіваємось, що ця рибка не потрапить на гачок чи у сітку несвідомих рибалок, а виросте і поповнить біологічне різноманіття нашої красуні Десни.

Нагадуємо, що мінімальний розмір дозволеного для вилову товстолоба становить - 40 см, коропа – 25 см.

Чернігівський рибоохоронний патруль просить громадян бути відповідальними та дотримуватись правил рибальства. Якщо ви помітили порушення - прохання оперативно повідомляти на телефони «гарячої лінії» Чернігівського рибоохоронного патруля:  (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"