Погода сприяла ремонту доріг


 

Узимку дорожнє покриття найбільше страждає від впливу погодних умов. Регулярні коливання температур між мінусом та плюсом, опади та висока вологість повітря. І як результат знижується жорсткість дорожнього покриття, виникають тріщини, раковин та вибоїн. Найбільше страждають ділянки зі старим зношеним покриттям, що з кожним днем втрачає свою несучу здатність. Добивають дорогу і фури, що часто не дотримуються норм по масі вантажу і йдуть перевантажені.

 

Погодні умови на минулому тижні дозволили дорожникам провести роботи з аварійного ремонту вибоїн. Ліквідацію ямковості можна порівняти з процесом нашивання латки на одяг, аби його зберегти до того часу, коли буде змога замінити на новий. Так само і на асфальтобетоні латають ями, аби зберегти дорогу у проїжджому стані до того моменту, коли буде змога провести більш серйозніші ремонтні роботи. Аварійний ремонт - це вимушений тимчасовий захід, який узимку проводять для термінового забезпечення безпеки дорожнього та збереження покриття від подальшого руйнування. Ліквідації підлягають найбільші вибоїни, що можуть впливати на безпеку дорожнього руху та мають швидку динаміку розвитку.

Станом на 20 січня на автошляхах державного значення у Чернігівській області дорожники аварійним ремонтом ліквідували близько 1500 квадратних метрів ямковості. Першочергова увага трасам міжнародного, національного та регіонального значення.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"