Мінус 2 тисячі населення - через міграцію торік


 

Упродовж 2019 року на Чернігівщині міграційна активність населення зменшилася проти попереднього року. Зафіксовано 28418 випадків міграційних переміщень: потік вибулих (15207 осіб) перевищив потік прибулих (13211 осіб) і скоротив чисельність населення області на 1996 осіб. В обласному центрі, а також у Ніжинському, Носівському та Чернігівському районах спостерігався міграційний приріст населення.

 На формування від’ємного сальдо міграції в цілому в області значною мірою вплинула міжрегіональна міграція. Упродовж 2019 року з інших регіонів України прибуло 5317 осіб, вибуло 7316 осіб.

Більше половини (55%) загальної чисельності мігрантів змінили місце постійного проживання на території області, третина – переїхали до інших регіонів України, менше 1% – емігрували.

Мешканцями Чернігівщини стали мігранти з 20 країн, головним чином з Російської Федерації, Білорусії, Грузії, Молдови та Азербайджану. Переселилися колишні мешканці області до 16 держав, надавши перевагу Литві, Німеччині, Російській Федерації та США.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"