Квартира за аліменти

В Чернігові чоловік замість аліментів, які не сплачував близько 8 років, віддав колишній дружині свою квартиру в рахунок погашення суми боргу.

Про це повідомляє Головне територіальне управління юстиції у Чернігівській області.

Після розлучення чоловік тривалий час не сплачував аліментів на дитину, внаслідок чого утворилася заборгованість 97600 гривень.

Та нещодавно боржник вирішив знайти компроміс з колишньою дружиною. Коли державний виконавець вкотре викликав його до виконавчої служби, той повідомив, що готовий передати колишній дружині свою квартиру в рахунок погашення суми боргу. А колишня дружина погодилася відмовитися від аліментів після передачі квартири.

В управлінні юстиції зазначають, що той з батьків, з ким проживає дитина, та той, хто проживає окремо від неї, можуть укласти договір про припинення права на аліменти у зв'язку з передачею права власності на нерухоме майно – таке рішення передбачає стаття 190 Сімейного кодексу України. Тобто право на аліменти матері чи батька дитини припиняється з набуттям права власності на нерухомість другого з батьків. Таким нерухомим майном може бути як житловий будинок, так і квартира чи земельна ділянка.

За час дії Закону «Чужих дітей не буває» на Чернігівщині лише декілька боржників скористалися правом передачі нерухомого майна колишнім взамін на відмову від аліментів.

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"