Діти завітали в гості до рятувальників

17 липня в м. Новгород-Сіверський до 7-ї Державної пожежно-рятувальної частини завітали діти із позаміського дитячого табору оздоровлення та відпочинку «Десна». Рятувальники провели для школярів екскурсію, в ході якої вони змогли ознайомитись із специфікою й умовами роботи особового складу підрозділу, спеціальною технікою та пожежно-технічним обладнанням, що використовується під час ліквідації наслідків пожеж та надзвичайних подій.

Крім того, вогнеборці довели до присутніх сумну статистику пожеж, надзвичайних подій і основні причини їх виникнення, нагадали підростаючому поколінню про можливі наслідки пустощів дітей з вогнем, основні заходи безпеки в побуті та під час відпочинку біля водойм та в природних екосистемах, а також ознайомили з алгоритмом дій під час виявлення вибухонебезпечних та інших підозрілих предметів.

Загалом захід пройшов у дружній та веселій атмосфері, малеча ставила багато запитань стосовно роботи рятувальників на які вони отримали змістовні та вичерпні відповіді. Для закріплення отриманих знань надзвичайники вручили їм тематичні листівки з питань безпеки життєдіяльності. На завершення діти подякували рятувальникам за проведену екскурсію та пообіцяли завжди дотримуватись правил безпечної поведінки.

У ДСНС України у Чернігівській області

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"