23-тю школу в Чернігові закрили

У Чернігові закривається загальноосвітня школа № 23. Її приміщення державний науково-дослідний інститут визнав аварійним і непридатним до експлуатації. Тому вже з 1 вересня учні і вчителі школи вчитимуться і працюватимуть в інформаційно-технологічному ліцеї № 16.

Школа №23, що знаходиться у мікрорайоні Бобровиця, – одна з найстаріших шкіл у Чернігові. Сьогодні у кількох її старих одноповерхових будівлях навчаються майже 200 учнів. Основний корпус школи збудований ще у 1921 році і має дерев’яні тримальні стіни. Усі будівлі фізично дуже зношені, кваліфікуються як ветхі. Усі вони, крім майстерень, мають руйнування і просідання.

Про офіційне закриття навчального закладу педколективу і батькам учнів оголосив начальник управління освіти Чернігівської міської ради Василь Білогура на зборах 14 серпня. За словами головного освітянина міста, усі старі приміщення на цій території будуть демонтовані, а на їх місці планується будівництво початкової школи і дитячого садка. Наразі розробляється проект майбутньої нової школи.

«Вже узгодили будівництво і садочка на 70 місць, і школи (1-4 класи) на 240 місць», – повідомив на зборах Василь Білогура.

Та от тільки батьки не вірять чиновникам, і спочатку хочуть побачити проект будівництва та затверджене фінансування. Бо побоюються, що возити дітей до іншого навчального закладу доведеться постійно. І їх можна зрозуміти, адже це єдина школа великого мікрорайону Бобровиця, в якому проживає значна кількість дітей і молодих родин. І тепер всім її учням від першого по 9 клас доведеться їздити на навчання до 16 ліцею, саме цей навчальний заклад територіально найближчий до школи №23. Їздити доведеться щонайменше чотири роки – саме такий термін оголошують у міській раді для будівництва нового навчального закладу.

До того ж в новій школі учням з 23-ї доведеться вчитися в другу зміну. В першу будуть навчатися лише учні 1 і 2 класів.

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"