marg43le="line-height: 20.8px;">Успішна жінка: земна і небесна, сильна й терпелива

 

Вийшов з друку восьмий випуск Інформаційно-видавничого проекту «Успішна жінка». Мета його: відображення високого соціального статусу успішних, ділових та цілеспрямованих жінок в житті країни, що сприяє формуванню стійкої позитивної репутації, іміджу та інвестиційної привабливості незалежної України.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У новому випуску проекту – розповіді про 57-х таких жінок, серед яких і виконавчий директор ТОВ «Земля і воля» Валентина Онисимівна Чернякова.

Літературну характеристику успішним жінкам написала поетеса Ганна Чубач у своєму вірші «Я – жінка!»:

 

Нехай мені доля виготувала муки:

Не камінь на плечі, а цілий обвал.

Я буду до щастя простягувать руки.

Я буду молитись на свій ідеал.

 

Нехай моя доля знедолено плаче.

Карає і мучить нестерпним життям.

Я все-таки сильна! Я щось-таки значу!

Я світ цей дивую красивим дитям!

 

Накотяться біди – то мушу здолати.

Підкотиться туга – то мушу мовчать.

Немеркнуче світло; я – жінка, я – мати!

                                                                Запалена богом остання свіча.

 

Вступним словом привітав успішних жінок Герой України, генеральний директор ТОВ «Земля і воля» Леонід Яковишин. Зокрема й свою «праву руку» Валентину Чернякову, котра пройшла пліч-о-пліч з ним і всім трудовим колективом «шлях від заснування і становлення «Землі і волі» до нинішнього стану товариства, знаного не лише на Чернігівщині, а й в усій Україні».

Ще на зорі трудового шляху, після закінчення Уманського сільськогосподарського інституту, перший наставник, головний агроном успішного великого радгоспу на Донеччині Василь Чередніченко повчав молодого вченого агронома: «Якщо не відчуваєш в серці любов до землі і щирої поваги до людей, які на ній працюють, тоді міняй професію або влаштуйся на роботу подалі від землі». Валентина Чернякова на все життя запам’ятала цю першу фахову настанову, що стала для неї, по суті, трудовим дороговказом. Вона глибоко усвідомлено обрала хліборобську працю, яка споконвік і повсякчас дуже важка і надто відповідальна перед матінкою-землею та співвітчизниками.

Про такий усвідомлений вибір написала Ліна Костенко:

 

Я вибрала долю собі сама.

І що зі мною не станеться, –

у мене жодних претензій нема

до Долі – моєї обраниці.

 

Перед Валентиною Онисимівною неодноразово відчинялися двері кабінетів з престижними посадами районного і обласного рівнів, з більш-менш нормованим денним і тижневим графіком роботи, літніми відпустками, гарантованим кар’єрним ростом, низкою владних благ. Але вона понад 50 років працює в сільськогосподарському виробництві одного господарства (ТОВ «Земля і воля», реформованого з Бобровицького радгоспу-технікуму), ще й дотримуючись вчення великого Піфагора: «Вранці, коли пробуджуєшся, спитай себе: «Що я маю зробити?» Увечері, перш ніж заснути: «Що я зробила?»

Мудре вчення є золотим для керівника ТОВ «Земля і воля», Героя України Леоніда Яковишина та й всього трудового колективу. Недаремно ж саме Леоніду Григоровичу надійшла пропозиція від авторів та видавців Інформаційно-видавничого проекту «Успішна жінка» написати вступне привітальне слово до героїнь нового, восьмого видання, і всіх успішних жінок України.

Колектив ТОВ «Земля і воля» та редакція газети «Чернігівщина» щиро вітають Валентину Онисимівну Чернякову з високим народним та журналістським визнанням – «Успішна Жінка України»! Саме такі трудівниці передусім заслуговують і на головний національний народний титул – «Справжній патріот України».

 

                                                      Григорій ВОЙТОК

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"