Адвокат у справі Бориса Приходька опинився на «Миротворці»


 

Відомий адвокат екс-голови ПАТ «Аграрний фонд» Олександра Кірюка, якому закидають співучасть у розкраданні 2,069 мільярда гривень, Ростислав Кравець причетний до інформаційних диверсій проти української судової системи. Нещодавно адвокат опинився в базі сайту «Миротоворець».

 

Ростислав Кравець, який є старшим партнером юридичної контори «Кравець і партнери», також представляє в Чернігові одного з медиків, що самовільно залишили Чернігівський військовий госпіталь під час наступу на Чернігів. У Деснянському суді, де розглядається справа медиків-дезертирів, Кравець публічно сперечався з військовими медиками, які засудили втечу колег, а також клопотав про проведення закритого судового засідання.

Ростислав Кравець в Деснянському суді Чернігова. де представляє інтреси медика-дизертира

 

Центр «Миротворець» закидає Ростиславу Кравцю маніпулювання суспільно значимою інформацією, втручання у діяльність ВККСУ (Вища кваліфікаційна комісія суддів України), участь в інформаційних спецопераціях Росії (країна-агресор), а також допомогу країні-агресору в діях, спрямованих на дискредитацію державних інститутів України. Окремим пунктом Ростилав Кравець проходить як учасник інформаційних операцій росії (країна-агресор), спрямованих на знищення доказів злочинів російського агресора їхніх посібників проти України. На своєму ютуб-каналі цей медійний адвокат часто розповідає, як уникнути мобілізації.

Інформація на сайті «Миротворець»

 

Раніше громадська ініціатива «Голка» виявила зв’язки між Telegram-каналами, що дискредитують діяльність доброчесних суддів і провідних громадських організацій у секторі. До цієї мережі входять і ті канали, про які повідомляла СБУ, зокрема «Легитимный» і «Резидент». Але є й значна кількість інших, про які раніше у контексті проросійського впливу не згадували. Мережевий аналіз дозволив виявити ключові Telegram-канали, які дискредитують судову реформу та провідні громадські організації, що допомагають її провести. Зокрема, дописи каналу «Ростислав Кравець» у цій Telegram-мережі поширювалися найбільше.

Згідно дослідження «Голки», опублікованому на сайті «Главком», Кравець системно займається знеціненням Верховного Суду як інституції (часто додаючи до назви суду слова «не України» чи «без Украины»), його Великої Палати та доброчесних суддів. Так, коли суддя Верховного Суду Іван Міщенко вирішив узяти участь у благодійному забігу для збору коштів на пікапи для ЗСУ, Кравець перевів це у популізм і знецінив акцію: запропонував просто скидатися грошима суддям із зарплати. Хоча від початку повномасштабного вторгнення саме Верховний Суд ініціював віддавати частину зарплат суддів на підтримку ЗСУ й запропонував іншим судам долучатися.


Довідка

Центр «Миротворець» – український сайт та громадська організація, яка досліджує ознаки злочинів проти національної безпеки України, миру, безпеки людини та міжнародного права». Результати своїх досліджень Центр «Миротворець» відкрито публікує на однойменному сайті.


 

Віталій НАЗАРЕНКО

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"